Yeni Başlayanlar İçin Para Kazanan Bir Blog ile Nasıl Başlanır?
- Haziran 01, 2018
- By Kazanc Kapıda
- 19 Comments
Yeni Başlayanlar İçin Para Kazanan Bir Blog ile Nasıl Başlanır?

Bir blog başlatmak istediğiniz hayatınızın en iyi kararlarından biri olacaktır. Bir blog başlatmanın birçok yararını anlatabilirim.
20 yıl önce bir e-posta adresiniz olmasaydı kimliğiniz yoktu. 5 yıl sonra bir Facebook veya Twitter hesabına sahip olmak zorunlu hale geldi.
Önümüzdeki 5 yıl içinde blogunuz kimliğinize dönüşecek.
Ancak, şu an bir blog yazmaya başlamanızın sebebi de bu değil.

Bu, Google AdSense’ten elde edilen gelir ve blogdan gelen çok sayıda gelirden biri.
Eğer bu sizi heyecanlandırıyorsa ve online para kazanmaya başlamak istiyorsanız, bir blog başlatmak benim için en iyi tavsiyelerden biridir.
Ve eğer blogging hakkında herşeyi bilen süper bir adam olduğumu düşünüyorsan, o zaman kesinlikle yanılıyorsun.
Ben bir kaç sene bile tek bir cümle bile yazamayan çok ortalama bir insanım. İngilizcem bile o kadar iyi değil. Teknik bilgim bile yok.
Son 7 yılda blog yazmanın ilk yılında “Neredeyse Hiçbir Gelir elde edemedim” ancak bu yolculuğum bana çok fazla deneyim verdi.
Ve en iyi deneyimlerden biri “Normal bir insan bir Blog'u nasıl başlatabilir ve bundan para kazanabilir”sorularına aradığım cevaplar oldu.
Bu yüzden bugün, basit adımlarla bir bloga nasıl başlayacağınızı göstereceğim.
Ancak, size bu kolay adımları söylemeden önce, en yaygın şüphelerinizi açıklamak istiyorum.
Neden bir Ücretsiz Blog ile başlamamalısınız?
Bir karışıklık yaşıyorsanız veya bir blogun başlamasının bir yerden duyulduğunu duyuyorsanız, o zaman size gerçekten sadece birkaç dakikanızı ayıracağım.
Blogger, Wix, WordPress.com ve size ücretsiz bir blog veren siteler var, ancak ücretsiz bir blogda birçok sınırlama var.
- Blogunuz gibi bir alt alana ev sahipliği yapacak yourname.blogspot.com veya yourname.wix.com uzun ve okunması zor değil kısa ve yourblog.com gibi kolay hale getirmek.
- Müşterileriniz, reklamverenleriniz ve en önemlisi okuyucularınız sizi ciddiye almaz.
- Ücretsiz blogunuzu tasarlamanın ve bunlardan para kazanmanın birçok sınırlaması vardır.
- Tüm içerikleriniz sonunda ücretsiz blog platformu tarafından kontrol edilir. İçeriğinizi veya ücretsiz blog'unuzu sildiklerinde hiçbir şey yapamazsınız.
Bunlar Blogger, Wix ve hatta WordPress.com, vb. Gibi ücretsiz bir blog platformu ile ilgili problemlerdir.
Ayrıca, özgür platformdan ücretli bir platforma (bir miktar cevap aldıktan sonra) geçmek istediklerinde ve hantallaşmanın ne kadar hantal olduğunu göstermek istediklerinde yüzlerce blogcuyu tanıyorum.
Ve sadece kayma problemi değil, aynı zamanda, özgürlüğün kendi kendilerine barındırılan Blog'larına aktarılmasında izleyicileri, trafiği ve geliri de kaybettiler.
Yani, ben çok güvenilir bir web barındırma ile WordPress.org ile ücretli bir blog öneriyoruz.
Blogunuza başlama zamanı geldi…
Blog nasıl başlatılır
İşte blogunuza başlamanıza yardımcı olacak 6 basit adım.
- Bir Bloglama Platformu Seç
- Alan Adı Nasıl Seçilir?
- Blogunuz için Ana Makine Seç
- Blogunuzu Kurun
- Blogunuzu Tasarlayın
- Blog'unuzla Para Kazanmaya Başlayın
1. Bir Bloglama Platformu Seçme
WordPress, Blogger, TypePad, Wix, Joomla, Drupal vb. Gibi bir çok blog platformu vardır. Ancak WordPress.org, son birkaç yıla ait birçok önemli nedenden ötürü en önemli blog platformudur.
Bloglarım MoneyConnexion & SureJob dahil dünyanın tüm bloglarının% 90'ı WordPress'i kullanıyor. Bu, blogunuz için WordPress'i seçmenin sebebidir.
Daha fazla nedenin nedenini kontrol edelim:
- Bedava
- WordPress kullanarak bir blog oluşturmak çok kolaydır.
- 5000'den fazla ücretsiz ve ücretli WordPress teması ile neredeyse her türlü web sitesini tasarlayabilirsiniz.
- Blogunuzu çok hızlı ve verimli hale getiren 50.000 ücretsiz eklenti sunar.
- WordPress Forum veya diğer bloglarda hemen hemen her konuda yardım bulabilirsiniz .
İşte ben WordPress.org dan bahsediyorum ,WordPress.com ücretsiz blog platformundan değil .
WordPress.org bir yazılımdır ve ücretsizdir. Bu WordPress.org platformunu kullanmak için bir alan adı satın almanız ve hosting yapmanız gerekiyor.
2. Alan Adı Nasıl Seçilir
Alan adınızı akıllıca seçin.kazanckapida.com alanımın adıdır ve herkes bu blogun Para ile ilgili bir şey olduğunu anlayabilir.
Bu alanlarla ilgili bir başka önemli şey, telaffuz ve hatırlamanın kolay olması.
Dolayısıyla, kullanıcıların blogunuzun konusunu adından anlayabilecekleri bir alan adı seçersiniz.
Eğer bir yemek bloguna başlamak istiyorsanız, o zaman bir spor blogu spor ile ilgili bir şey varsa, o zaman teknoloji ile ilgili bazı teknoloji ile ilgili adı varsa, yemek ile ilgili olmalıdır.
E-posta adresi gibi, seçtiğiniz bir alan adı almak zor, bu yüzden bir liste hazırlamanız ve uygunluğunu kontrol etmeniz gerekiyor.
Mevcut alanlardan en iyi sonucu verebilirsiniz.
'.com' dışında bir çok alan adı uzantısı bulabilirsiniz. Diğer ortak alan adı uzantılarının çoğu .org, .net, .co.uk, .co.in, .info vb. Alan adı rezervasyonlarının tamamını kontrol edebilirsiniz.
3. Blogunuz için Ana Bilgisayar'ı seçin
Size söylediğim gibi, WordPress.org bir yazılımdan başka bir şey değildir. Blogunuzu sadece yazılımı kullanarak oluşturamazsınız. WordPress yazılımı yükleyebileceğiniz bir web barındırma alanına ihtiyacınız var.
Dosyalarınızı, resimlerinizi ve videolarınızı saklamak ve görmek için cep telefonunuzda ve PC'nizde yer gereksiniminiz olduğu gibi, blogunuzun, resimlerinizin ve videolarınızın içeriğini depolamak için web barındırma gereksiniminiz vardır.
Kendi alan adınızı kullanmak ve dünyaya erişilebilir hale getirmek için bir web hosting satın almanız gerekiyor.
Son 8 yılda yüzlerce blog oluşturdum ve neredeyse tüm web hosting sağlayıcılarını kullandım ve deneyimledim.
Bulduğum en güvenilir hostinglerden biri Bluehost veya godaddy
WordPress.org ve diğer en iyi blog yazarları bile www.bluehost.com'u önerir .
BlueHost'la ayda sadece 2,95 $ karşılığında hosting alabilirsiniz.
Sadece bu değil, 1 yıllık veya daha uzun bir süre için kaydolursanız, alanınızı ücretsiz edinebilirsiniz.
4. Blogunuzu Kurun
Sadece www.bluehost.com adresini ziyaret edin ve böyle bir şeyi ekrana getirin.

Farklı bir şey bulabilirsin ama benzer olacak, bu yüzden nereden başlayacağını anlamak zor olmayacak. “Şimdi Başla” düğmesine tıklayın. Daha sonra hosting planı sayfasını ziyaret edin.
1. HOSTING PLANINIZI SEÇIN
3 tip plan vardır. Sadece 1 blog'u başlatmayı planlıyorsanız, ' temel' sizin için yeterlidir, ancak gelecekte daha fazla blog oluşturmak istiyorsanız , aynı barındırmada birden çok blog kullanabileceğiniz için ' Prime ' seçeneğini belirleyebilirsiniz. Alan adı gizliliğini ücretsiz olarak alabilirsiniz.

Planınızı seçmek için Seç'e tıklayın .
2. ALAN ADINIZI YAZIN
Ardından alan adınızı yazmanızı rica ederiz. Blogunuzun alan adını nasıl seçeceğiniz hakkında daha önce görüştüm. Aklınızda bir şey varsa, 'yeni alan adı' alanına girin ve uygunluk olup olmadığını kontrol edin.
Örneğin, bir teknoloji blogu oluşturmak istiyorum. Çok fazla deneme yaptıktan sonra 'TechMyWords.com' alan adımı tamamladım.

Alan adınız için farklı adlar deneyebilir ve bir alanı sonlandırırsanız "İleri" yi tıklayabilirsiniz.
Başka bir alan adı kayıt kuruluşuna sahip mevcut bir alan adınız varsa, bunu Bluehost barındırma özelliğiyle kullanabilirsiniz. “Alan adı var” alanına alan adını yazıp ' İleri ' ye tıklayabilirsiniz. Ardından, etki alanınızın ad sunucusunu Bluehost tarafından sağlanan biriyle güncelleyin.
.com dışında birçok alan adı uzantısı var. Sadece '.com' alan adı uzantısını kullanmak gerekli değildir. Yukarıdaki resimde gösterildiği gibi .net, .org, .info ve diğerleri gibi diğer uzantıları deneyebilirsiniz.
Alan adınızı daha sonra seçmek isterseniz, “ Daha Sonra Seç ” bağlantısını tıklayın ve daha sonra alanınızı Bluehost hesap kontrol panelinizden seçin.
3. TAMAMLAMA KAYDI SÜRECI
Bir blog başlatmanın bir sonraki adımı kayıt işlemini tamamlıyor. Bilgilerinizi ve diğer formalitelerinizi koymanız gerekir.
Google hesabınızla kaydolabilir veya bilgilerinizi aşağıdaki resimde gösterildiği gibi girebilirsiniz.

4. PLANINIZI SEÇIN
Ardından, planınızı seçin. 36 ay boyunca satın almanızı öneririm çünkü 36 ay boyunca seçtiğinizde en düşük aylık 2,95 $ 'ı alırsınız.
12 ay boyunca satın alırsanız, o zaman fiyat aylık 4,95 $.

Tüm planlar için 'SSL Şifrelemeyi' ücretsiz olarak alacaksınız. SSL, sitenizi 'http' dan 'https' haline getirecektir. Kullanıcılar sitenizi ziyaret ettiğinde, tarayıcıları onlara bunun güvenli bir web sitesi olduğunu söyler. Bu okuyucularınız arasında güven oluşturur.
SiteLock Güvenlik, Codegurad Basic ve Bluehost SEO Araçları satın almanız gerekmez. Sadece toplam onay kutusunu görebilmek için tüm onay kutularını kaldırın.
Sizi, Spam göndericilerinden korumanıza yardımcı olan 'Alan Gizlilik Koruması' satın alabilirsiniz. Eğer bunu istemiyorsan, bunu da unutma.
Birkaç şanslı insan için, Bluehost 36 aylık bir plan için ayda 2.65 dolar teklif veriyor. Fare işaretçinizi tarayıcının dışına götürmeye çalışın ve bu teklifi alıp almadığınızı öğrenin.
Bu fırsatı hemen almanızı öneririm çünkü 'Ücretsiz Alan Adı Gizliliği' alırsınız.
5. BLOGUNUZU BAŞLATMAK IÇIN SIPARIŞ VERIN
Ardından aşağıya doğru kaydırın ve kredi kartı bilgilerinizi girin. PayPal hesabınızla da ödeme yapabilirsiniz. Sizin için uygun olanı seçin.

Ardından, 'Hizmet Şartları' kutusunun onay kutusunu işaretleyin ve siparişi tamamlamak için 'Gönder' düğmesine tıklayın.
Daha sonra Bluehost'un sizi barındırma için ilk adımı attığınız bir sonraki sayfayı ziyaret edin.

6. ŞIFRENIZI YARATIN
Şimdi şifrenizi oluşturmak için yeşil düğmeye tıklayın.

Güçlü bir şifre oluşturun. Bluehost, şifreniz zayıfsa size önerecektir.
'İleri' düğmesini tıklayın.
Bir sonraki sayfada, blogunuz için bir tema seçmeniz istenecek.

Blogunuz için herhangi bir temayı seviyorsanız, şimdi seçebilirsiniz, aksi takdirde, temanızı daha sonra seçmek için en alttaki 'Skip' düğmesine tıklayın.
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir sonraki sayfaya gidiniz.

Bluehost, etki alanı adınızı adım 2'de açıklandığı gibi seçtiyseniz, blogunuzu 12-24 saat süreyle geçici bir alanda barındırır.
Bu durumda bile "Daha Sonra Seçin" i seçmiş olsanız bile, blogunuz geçici bir alanda barındırılacak ve alan adınızı daha sonra rezerve ettiğinizde, geçici alanı otomatik olarak kaldırır ve seçtiğiniz alanınızı ekler.
Artık blogunuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz .
Buradan, 'Start Building' seçeneğini tıklayarak doğrudan WordPress blogunuzun kontrol paneline gidebilir veya Bluehost hesabına tıklayarak Bluehost hesabınıza gidebilirsiniz.
Bluehost hesabınızın gösterge panosuna benziyor.

Blogunuzun WordPress hesabınıza doğrudan bu sayfadan giriş yapabilirsiniz.
Şimdi blogunuzun başlamasının bir sonraki önemli bölümünü göreceğiz.
5. Blogunuzu Tasarlayın
Blogunuzu oluşturduktan hemen sonra en önemli şeylerden bazılarını yapmanız gerekir.
1. WHOIS DOĞRULAMASINI TAMAMLAYIN
Yukarıdaki 'Alan Adınızı Yazın' 2. adımda yeni bir alan adı seçtiyseniz, bir WHOIS Doğrulama e-postası alacaksınız. Alanınızı etkinleştirmek için e-postanızı açın ve "E-postanızı Doğrulayın" bağlantısını tıklayın.
Ardından Bluehost hesabınızdan “WordPress'e giriş yap” a tıklayarak WordPress hesabına giriş yapın.
Giriş yaptıktan sonra bunun gibi WordPress panosunu bulacaksınız. Size İş veya Kişisel site soruyor. Resimde görüldüğü gibi 'Yardım etmiyorum' bağlantısını tıklamanız yeterlidir.
Blog kurulumunuzla ilgili başka şeyler yapmak için bu resme bakın.

2. YÖNETICI ROLÜYLE YENI BIR KULLANICI OLUŞTURUN
Bu, bir blog başlattıktan sonra yapılacak ilk şey. Bluehost, WordPress'i sunucunuza yüklediğinde, size iyi olmayan varsayılan kullanıcı adı 'admin' sağlar. Spam gönderenler ve bilgisayar korsanları, blogunuza spam ve kötü amaçlı yazılımlarla saldırabilir.
Bunu güçlü kullanıcı adı ve şifre ile değiştirmeniz gerekiyor.
WordPress'te kullanıcı adını değiştirmek için bir hüküm yoktur. Yeni bir kullanıcı oluşturup varsayılan kullanıcı 'yönetici'yi silmeniz gerekir.
Resimde görüldüğü gibi 'Kullanıcılar'a tıklayın ve ardından' Yeni Ekle '.
- Yeni kullanıcının detaylarını giriniz. Kullanıcı adı, E-posta, İlk & Soyad.
- WordPress blogunuzun şifresini görmek için 'Şifreyi göster' seçeneğini tıklayın. İsterseniz, değiştirebilirsiniz.
- Rolü 'Yönetici' olarak seçin.
WordPress blog hesabınızın detaylarını burada bulabilirsiniz.
WordPress Giriş URL'si: https://YourDomain.com/wp-admin (Alan adınızı alan adınızla değiştirin)
Kullanıcı adı ve Şifre yukarıdaki adımlarda belirtildiği gibi olacaktır.
Şimdi WordPress hesabınızın oturumunu kapatın ve yukarıdaki giriş URL bağlantısını kullanarak yeni kullanıcı adı ve şifre ile tekrar giriş yapın.
Tekrar 'Kullanıcılar-> Tüm Kullanıcılar'a gidin.
'Yönetici' kullanıcısını seçin ve bunu silin veya rolü 'Abone' olarak değiştirin.
3. BLOGUNUZU BAŞLATTIKTAN SONRA BIR TEMA YÜKLEYIN
Bir blog başlattığınızda temanızı yüklemeniz veya değiştirmeniz gerekir. Binlerce geliştirici tarafından sağlanan binlerce ücretsiz ve ücretli tema var. Bir tema, blogunuzun genel tasarımını, stilini ve düzenini değiştirir.
WordPress'in sağladığı ücretsiz temaları bulmak için 'Görünüm -> Temalar -> WordPress.org Temaları'nı tıklayabilirsiniz.
Ücretsiz temalarla bazı deneyler yapın ve hangisini en çok beğendiğinizi kontrol edin. Akıllı telefonla uyumlu olacak şekilde duyarlı bir tema seçti.
Farklı şirketler tarafından sağlanan WordPress dışında yüzlerce premium tema var. En sevdiğim tema, StudioPress tarafından sağlanan Genesis. Premium temalar daha fazla özelliğe sahiptir ve özelleştirilmesi kolaydır.
4. ÖNEMLI EKLENTILERI YÜKLEYIN
WordPress eklentileri, WordPress blogunuza yeni özellikler ve işlevler eklemenize izin veren uygulamalar gibidir. Blogunuzu oluşturmak için gerekli bazı eklentileri yüklemeniz gerekir.
'' Eklentiler -> Yeni Ekle '' üzerine tıklayın ve yüklemek ve etkinleştirmek için bu eklentileri arayın.
1. Yoast SEO : Bir sayfa haritası oluşturmak gibi on-sayfa SEO ve diğer şeyler için en iyi eklenti biri.
2. JetPack Eklentisi : Zaten Bluehost tarafından yüklenmiş. JetPack eklentisini tıklar ve daha sonra bu eklentiyi kurmak için Kurulum düğmesine tıklarsınız. İletişim formu, paylaşım düğmeleri, site istatistikleri ve diğer birçok şeyi ekleyebileceğiniz çok amaçlı bir eklentidir.
3. Akismet Anti-Spam : Bu eklenti, sizi yorum spam yapanlardan koruyacaktır. Bu eklenti zaten Bluehost tarafından yüklenmiştir. Eklentiyi etkinleştirmeniz ve ayarlara gidip, bu eklentiyi kullanmanız için ücretsiz API Anahtarınızı almak için “API Anahtarınızı Al” ı tıklatmanız gerekir.
4. WP Smush : Görüntüler, yazılarınızın kalitesini iyileştirmenin en iyi yoludur, ancak görüntüler çok fazla alan kaplar ve aynı zamanda blogunuzu yavaşlatır. Bu eklenti, resimlerinizin kalitesini düşürmeden görüntünüzü optimize eder ve sıkıştırır. Daha az depolama ve daha hızlı hız ile sonuçlanır.
'İletişim Formu 7', Google Analytics, Paylaşıma Ekle Düğmesi, WordFrence Güvenliği vb. Gibi ekleyebileceğiniz diğer eklentiler vardır.
5. PERMALINK'I DEĞIŞTIRIN
Permalink, temiz ve SEO dostu bir URL oluşturmak için harika bir yoldur. Ayarlarınızıdeğiştirmek için sadece Ayarlar -> Permalink'e tıklayın . Sadece 'Özel Yapı' seçeneğini seçin ve metin kutusuna /% postname% / değerini girin ve “Değişiklikleri Kaydet” i tıklayın.
6. İLK YAZINIZI EKLEYIN
İlk blog yayınınızı eklemenin zamanı geldi. Blogunuza dayanarak en sevdiğiniz konuya en az 1000 kelime blog yazısı yazmalısınız. Görüntüler içeriğinizi daha çekici hale getirir, bu nedenle yayınınıza kaliteli resimler ekleyin.
Görüntüleri, blogunuzda kullanmak için Pixabay, Canva gibi sitelerde bulabilirsiniz.
İlk yayınınızı eklemek için 'Yayınlar -> Yeni Ekle' seçeneğini tıklayın.
Başlık ve içeriğinizi resimlerle ekleyin ve yayını yayınlamak için “Yayınla” düğmesini tıklayın.
Kutlama! Blogunuza başladıktan sonra ilk yazınızı yayınladınız.
6. Blog'unuzla Para Kazanmaya Başlayın
Farklı kişilerin bir bloga başlamak için farklı amaçları vardır. Birisi bunu bir hobi veya kişisel bir blog olarak kullanabilir. Birisi bunu bir iş blogu olarak kullanabilir. Alternatif olarak, birisi benim gibi profesyonel bir blogcu olmak ister.
Bununla birlikte, bir blog ile para kazanmak bir blog başlatmak için en yaygın hedeflerden biridir.
Blogumdan bazı gelirleri kontrol edin
ClixSense'ten bağlı kuruluş gelirleri
Neobux'dan Ortaklık Gelirleri

Blogunuzu oluşturduktan sonra para kazanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin.
1. DÜZENLI BASIS ÜZERINE YAZ
Blogunuzu başlattıktan sonra düzenli olarak yazmalısınız. Gönderileriniz, insanların yeni bir şey edinebilecekleri mükemmel araştırmalara ve orijinal fikirlere sahip olmalıdır. İnsanlar böyle içerikleri sever ve paylaşır.
Beğendiğiniz daha kaliteli içerik, alabileceğiniz daha fazla trafik.
2. BLOGUNUZU TANITIN
Bu, blogunuzdaki trafiği almak için en önemli adımdır. Trafik olmadan para kazanmak zordur. Blogunuza trafik çekmek zaman alır.
Blogunuza trafik çekmek için yapabileceğiniz birçok şey var.
- SEO'yu öğrenin ve blog'unuzdaki sayfa içi ve çevrimdışı SEO tekniklerini uygulayın. Bu şekilde, Google'dan iyi trafik alabilirsiniz.
- İçeriğinizi Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Pinterest vb. Sosyal sitelerde paylaşın.
- Diğer bloglarda yorum ve misafir gönderileri yazın.
- YouTube ve diğer video paylaşım sitelerinde video oluşturun ve yükleyin
3. BLOG'UNUZDAN PARA KAZANIN
Bu, blog yazdıktan sonra her blogcunun nihai amacıdır. Bir blogdan para kazanmanınbirçok yolu vardır ancak pek tavsiye etmem.
Basit tutacağım ve yeni başlayan biri olarak sadece 2 yol önereceğim.
Google AdSense ve Amazon ile para kazanabilirsiniz.
AdSense ile buradan kaydolun (yalnızca blogunuzda biraz trafik aldıktan sonra deneyin). Google, blogunuzdaki reklamları bu blogda gördüğünüz şekilde görüntüler. Bir ziyaretçi herhangi bir reklamı tıkladığında, Google size ödeme yapar.
Bir başka mükemmel yol da Amazon ortağı olarak para kazanmaktır.
Sadece Amazon Associate ABD veya ülkeniz ile kayıt olun (tüm büyük ülkelerde mevcuttur). İştirak hesabınıza giriş yapın ve blog'unuz aracılığıyla tanıtmak istediğiniz herhangi bir ürün için bir satış ortağı bağlantısı edinin.
Birisi, blogunuzdaki bağlı kuruluş bağlantısını tıklayarak ve bir şeyler satın alarak Amazon'a gittiğinde, Amazon'dan sipariş miktarının% 4 ila% 12'sini alırsınız.
Şaşkınlık çekecek ve blogunuzu başarılı hale getirmekten ziyade para kazanmaya odaklandığınız için şu an başka yollara bakmayın. 7 yıllık bloglamadan sonra bile, bloglarımdan kazanmak için AdSense ve satış ortaklığı pazarlamasını tercih ediyorum.
Umarım bu rehber faydalıdır ve ilk blogunuza başlamanıza yardımcı olmuştur. Herhangi bir sorunuz varsa, yorumunuzu bize iletebilir veya bize ulaşabilirsiniz. Blogunuza başlamanıza ve başarılı olmanıza yardımcı olacağım.
19 yorum
işime yaradı teşekkürler
YanıtlaSilçok teşekkür ederim güzel bir yazı olmuş
YanıtlaSilGerçekten çok yararlı bir yazı olmuş eline sağlık.
YanıtlaSilmükemmel yazı olmuş tebrik ederim
YanıtlaSilHarikasın dostum böyle devam.
YanıtlaSilbu siteyi çok seviyorum teşekkürler bilgiler için
YanıtlaSilTeşşekürler
YanıtlaSilBaya faydalı elinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilgüzel iş olmuş
YanıtlaSilharikulade
YanıtlaSilyazanın eline sağlık çok güzel
YanıtlaSilçok teşekkürler
YanıtlaSildenicem teşekkürler
YanıtlaSilÇok teşekkür
YanıtlaSilCok gugüz
YanıtlaSilyeee
YanıtlaSilçok faydalı, elinize sağlık
YanıtlaSilyazanın eline sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSil